Om Skallebølle beboerforening
Skallebølle beboerforening tog sin begyndelse d. 22. september 2015, hvor foreningen konstituerede sig med følgende medlemmer formand Otto Greve, Trine Grønlund, Jesper Winter, Linda Johannesen og Niels Drejergaard, inden beslutningen om at danne foreningen, havde der været afholdt et ABCD forløb i Skallebølle, hvor alle byens borgere var inviteret til at brainstorme, ingen ideer var for store eller for små. De mange ideer som poppede op, blev kogt ned til 6 arbejdsgrupper, 4 af disse grupper blev efterfølgende repræsenteret i bestyrelsen.
Fibernet-gruppen:
Der var et ønske om at få fibernet i byen, der blev gået fra dør til dør og med et godt samarbejde med Energifyn har hele Skallebølle i dag mulighed for hurtig internet forbindelse.
Medborgerhus-gruppen:
Denne gruppe arbejdede med at finde løsninger, på nogle bedre forenings- og samlingslokaler, der blev tænkt mange tanker omkring udvidelse, men i sommeren 2017 blev Skallebølle skole lukket, dette gav nogle helt nye muligheder i forhold til lokaler, og der skulle tænkes endnu større.
Medborgerhus-gruppen blev lukket ned og en styregruppe blev nedsat i samarbejde
med kommunen.
Ungdomsklub-gruppen:
Nogle frugter er lette at plukke, så der var ikke langt fra tanke til handling, daværende skoleinspektør var med på ideen og sportsklubben ville gerne tage ungdomsklub ind under sig. En håndfuld mennesker i alle aldre gav sig i kast med at shine 3 kælder lokaler op, og på kort tid var ungdomsklubben i gang.
Aktivitetsgruppe:
Denne gruppe, arbejder på at indfri nogle af de ønsker og drømme som b.la. blev nævnt i ABCD forløbet, der arbejdes med at skaffe økonomiske midler til aktivitetspladsen, siden forløbet er der etableret en petanquebane. 6 stk. udendørs fitnessmaskiner samt et stativ er bestilt og stilles op i forår / sommer 2019. Udover dette er ønsket at skaffe midler nok til at vi kan etablere en multibane.
Byforskønnelsesgruppen:
Den årlige affaldsindsamling er blevet sat i gang i denne arbejdsgruppe, dette har betydet at affaldsmængden i naturen er kraftigt reduceret og at der er en større bevidsthed om at holde vores område pænt. Vi har i 2018 fået etableret et landsbypedelkorps som slår græs og passer udvalgte områder i byen.
Branding-gruppen:
Ideen med gruppen er at udbrede kendskabet til vores by, med henblik på af få flere til at flytte til, men også at øge beboernes bevidsthed om byens aktiviteter.
Noget af det første der blev taget fat på, var at få lavet en præsentationsfolder, og få etableret et vejambassadørkorps, som i dag tager ud og byder nye tilflyttere velkommen.
Efterfølgende blev hjemmesiden skallebolle.dk lanceret, siden er vi også kommet på Facebook og instagram. I 2018 tog vi fat i kommunen og vejdirektorat for at få en bedre skiltning mod vores by, dette fik vi et enkelt ekstra skilt ud af, men til gengæld er placeringen rigtig.
Ud over alt dette har bestyrelsen startet fællesspisning og seniorcafe op, haft fokus på støjdæmpning i forbindelse med udvidelse af motorvejen og kæmpet en kamp for, at den nye højhastighedsbane tværs over Vestfyn, skulle placeres bedst muligt for beboerne i Skallebølle, en kamp som faldt ud til landsbyens fordel, efter at have afholdt borgermøder, og havde foretræde for transportudvalget på Christiansborg samt et møde med transportminister Ole Brik Olesen.